Mededelingen

Actuele mededelingen uit onze praktijk.

Op deze pagina proberen wij u zo compleet mogelijk op de hoogte te brengen van actuele ontwikkelingen m.b.t. de gezondheidszorg of praktijkinformatie.

Telefonisch spreekuur

Vanwege de slechte bereikbaarheid van het telefonisch spreekuur is besloten om dit te laten vervallen. U kunt ‘s ochtends bellen met de assistente. Als het nodig is, belt de huisarts u terug.

Griepvaccinatie

Op dinsdag 12 november worden de jaarlijkse griepprikken gegeven.

De uitnodigingen hiervoor zijn inmiddels verzonden. Heeft u deze uitnodiging in tegenstelling tot andere jaren niet ontvangen, neem dan contact op met de doktersassistent. Let op: wanneer u zich in de afgelopen jaren actief hebt afgemeld voor de griepprik, ontvangt u geen uitnodiging.

De griepprik wordt hoog op de bovenarm gegeven en deze plek moet voor de assistenten makkelijk beschikbaar zijn; draag ruime kleding of kleding met korte mouw, bijv. overhemd met korte mouw en vest. (Geen lange mouw met trui of sweater er overheen)

Wanneer u op dinsdag 12 november verhinderd bent, kunt u op maandag 25 november tussen 14.00 – 16.00 uur een griepprik halen.

Het feit dat u een oproep hebt gekregen betekent dat u hiervoor een indicatie heeft en dat dokter Aghabozorg het verstandig vindt dat u een griepprik krijgt. U beslist zelf of u een griepprik haalt.

U kunt met de doktersassistent overleggen of het verstandig is om dit op de aangegeven dag te doen, bijv. als u op dat moment koorts hebt of ziek bent.

Als u rond deze periode chemo- of bestralingstherapie krijgt, kunt u met uw behandelend oncoloog overleggen wanneer voor u een goed moment is om een griepprik te halen. Wilt u contact opnemen met de doktersassistent om dit af te spreken?

E-contact

Vanwege nieuwe eisen rondom informatiebeveiliging in het kader van de Europese privacywet AVG is het niet langer mogelijk om te mailen met het adres info@aghabozorg.nl. Mocht u contact willen hebben via e-mail, dan kunt u dit doen via het contactformulier “medische vragen”. Dit gaat via een beveiligde verbinding. Als u formulieren mee wilt sturen, kan dit op aanvraag via bovenstaand contactformulier. U ontvangt dan een uitnodiging om u te registreren bij doktr.nl, waarna u een bericht kunt sturen met bijlage. Herhaalrecepten kunt u telefonisch aanvragen via de herhaalreceptenlijn van de praktijk. Mocht dit bezwaarlijk zijn, dan kunt u een mail sturen via het contactformulier.

Huisarts in opleiding

In het kader van de huisartsopleiding is vanaf 1 mrt 2019 voor de duur van een jaar mevrouw Gery Esselink werkzaam in de praktijk.

Zij ziet zelfstandig patiënten onder supervisie van dokter Aghabozorg. Als u liever een afspraak heeft bij dokter Aghabozorg zelf dan kunt u dit aangeven bij de assistente.

Van 9 tot en met 20 september 2019 zal vanwege onderwijsdoeleinden dokter Aghabozorg niet in de praktijk aanwezig zijn. Dokter Esselink is wel aanwezig.

Waarnemende huisarts 

Vanaf 1 mrt 2018 is mw M. Kemperman-Nijholt werkzaam in onze praktijk als waarnemend huisarts.                                                                                                                                                              Zij verricht op elke woensdag in plaats van dokter Aghabozorg de consulten en de visites.

Als u liever een afspraak heeft bij dokter Aghabozorg zelf dan kunt u dit aangeven bij de assistente.

Praktijkondersteuner Jeugd GGZ

Vanaf 1 oktober 2017 is Mw. M. Wigchers werkzaam in de praktijk als praktijkondersteuner Jeugd-GGZ. Zij is verpleegkundige, gespecialiseerd in psychische klachten bij kinderen en jongeren.

Praktijk gesloten i.v.m. de vakantieperiode

Onze vakanties in 2019 vindt u in de rubriek Informatie, onder het kopje waarnemingen.

Tijdens afwezigheid van uw eigen huisarts kunt u voor klachten die geen uitstel kunnen hebben altijd terugvallen op een waarnemer.

Op www.thuisarts.nl vindt u betrouwbare informatie, zelfzorgadviezen en advies over wanneer u de huisarts moet raadplegen over veel klachten en ziektebeelden. Misschien kan deze informatie u helpen met uw klachten om te gaan tot uw eigen huisarts weer aanwezig is. Het is niet de bedoeling dat u de waarnemer consulteert voor chronische klachten (“second opinion”) Uitzondering is een acute hevige verergering van deze klachten waarmee u niet kunt wachten tot uw eigen huisarts weer aanwezig is.

U kunt altijd overleggen met de doktersassistente als u twijfelt over de ernst van uw klachten en de noodzaak om de waarnemend huisarts te bezoeken.

Uitkomsten Patiëntenenquête

In 2016 hebben wij opnieuw een groep patiënten gevraagd om een enquête in te vullen over hun ervaringen met onze dienstverlening. Wij zijn blij, dat de reacties grotendeels weer (zeer) positief waren en u tevreden was over onze zorg.

Enkele praktische tips ten aanzien van de omstandigheden in de wachtkamer, zoals temperatuur en aanwezigheid van leesmateriaal, zullen worden meegenomen.

Uit de enquête blijkt dat zowel de wachttijd aan de telefoon als die in de wachtkamer iets verbeterd is. Het telefonisch spreekuur is helaas nog niet optimaal bereikbaar. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid mensen die proberen te bellen. Er wordt gekeken naar mogelijke oplossingen.

Ik wil graag iedereen, die meegewerkt heeft aan de enquête hartelijk danken voor de moeite, de kritische blik en de geuite waardering voor onze praktijk.

Eind 2019 zal opnieuw een patiëntenenquête worden gehouden. Tot die tijd kunt u goede ideeën en suggesties kwijt in onze ideeënbus in de wachtkamer.

M. Aghabozorg, huisarts

Vernieuwde certificering NPA voor huisartspraktijk Aghabozorg

Huisartspraktijk Aghabozorg is NHG-gecertificeerd. Sinds 2014 wordt via een jaarlijkse audit getoetst of we voldoen aan de kwaliteitseisen van het keurmerk.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker 2016

Vanaf 1 januari 2017 is het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker vernieuwd.                                                                                                                                                                                                                                                                                      https://www.bevolkingsonderzoekoost.nl/baarmoederhalskanker